Alle wegen leiden naar Santiago

Hoogste tijd voor een doel, na al die uitzichtloze jaren. Een haalbaar doel, dichtbij en flexibel. Een coronaproof doel. Hoogste tijd voor een vleugje buitenland ook, na al die jaren op de bank. Maar dan toch dichtbij, en flexibel, en coronaproof dus, want dit kan allemaal nog wel eens een tijdje duren. Nogmaals op naar Santiago de Compostella dan maar! Via de Camino Francés ditmaal, want dat is de enige die er momenteel virtueel lijkt te zijn. De Mozárabe blijft dan staan voor het echie, ooit, een keer…

Via een ingezonden brief in de krant kwam ik uit bij de app My Virtual Mission, met daarin de
Conqueror Virtual Challenge Camino Santiago, van 773,9 km. Je kunt kiezen uit een heleboel trails, maar ik wil lopen in Spanje, uiteraard. Tis best duur, vind ik, met €38.45, maar hee, als het je (mentaal) gezond houdt! Bovendien krijg je een oerlelijke medaille als je het haalt… En ansichtkaarten onderweg met informatie over de plek waar je bent. Virtueel, dat wel, helaas. Ook plant ik een paar bomen ergens in de wereld, schijnt, als ik een beetje doorloop.

Ik ben onderweg, al 14,4 km maar liefst en sta midden in de Pyreneeën om me heen te kijken. (Updates via Twitter in dit draadje) De app houdt je kilometers bij via je stappenteller, je kunt zelf instellen wat je daarvoor gebruikt. Je kunt dan zien waar op de route je bent, en via street view om je heen kijken. Op dit moment werkt het best verslavend, ik wil nu heel graag de Spaanse grens halen (want wie wil er nou in Frankrijk zijn?) dus dat maakt dat eeuwige bruggenrondje toch nét iets leuker. Of ik daar over pak ‘em beet honderd kilometer nog zo over denk valt te bezien…

Wat mist is de optie om onderweg te chatten met mensen die je tegenkomt. Je kunt ze wel zien, al die andere poppetjes, maar er niet mee praten. Jammer! Dus als iemand nog met mij een ‘community’ wil vormen, gezellig! (update; ik ben CovidCamino, kom erbij!) Dan wil ik ook nog wel echte kaartjes sturen onderweg. Vanuit de Ooijpolder bijvoorbeeld, waar toch een heel groot deel van deze camino uit zal bestaan waarschijnlijk.

Ultreia! 

Advertentie

Een gedachte over “Alle wegen leiden naar Santiago

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s