Dominicaanse Republiek + Curacao ’09 plaatjes

Drie maanden van voornamelijk Santo Domingo en een heel klein beetje Curaçao. In 2012 trad ik nog eenmaal in de voetsporen van Columbus tijdens een kort bezoek aan het Dominicaanse Puerto Plata.

2009 Susan gaat er weer even vantussen

Dit is ‘em dan, mijn eigen kleine thuisbasis op het wereldwijde web. Het plekje om mijn verhalen, foto’s en ander belangrijk spul kwijt te kunnen. Om te kunnen zien hoeveel nachtjes het nog slapen is voor ik weg kan uit deze bittere kou  en hoelang ik het nog moet uithouden in die hitte voordat ik weer terug kan naar ons fijne koele kikkerlandje. En natuurlijk de plek waar iedereen me continu op de hoogte gaat houden van alle belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen die ik misloop.

Wat ik ga doen deze drie maanden? Spaans leren natuurlijk! In Santo Domingo?? Daar waar ze iets-wat-ergens-wel-lijkt-op-spaans brabbelen? Het is als Engels leren in Texas hoorde ik. We zullen zien met wat voor een vet accent ik terugkom. Mi amol!  In ieder geval hebben ze er leuke muziek en daar doen we het immers ook voor! Verder zal ik nog wat uitstapjes maken naar Puerto Rico, Curaçao en wellicht wat andere eilandjes als ik toch in de buurt ben.

Uiteindelijk zal ik uiteraard mijn berichtjes schrijven in perfect Spaans, dat is de bedoeling na 6 weken keihard studeren. Ook zal ik zoveel merengue, bachata en andere tropische deuntjes consumeren tot  ze me de neus uitkomen en ik bij terugkomst eindelijk eens de tango kan gaan leren. Wat uiteraard zal leiden tot een verblijf in Buenos Aires voor een cursus Spaans voor gevorderden en tango voor gringo’s. Magoed, first things first en eerst maar eens de Cariben dus!

De route

Wat plaatjes

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s