Iguana expert

Hamsterfokker, guppenonderzoeker en apentrainer staan al op mijn cv, daar komt nu iguana-expert bij!

Dat is wat ik hier de komende weken ga doen, helpen met het opzetten van een iguana (leguaan, maar iguana klinkt zo veel mooier) farm. Met de Iguana iguana rhinolopha om precies te zijn. Ter educatie, niet ter opeten. Als voedsel worden ze al zo veel gebruikt dat ze langzaam dreigen te verdwijnen. Vandaar een park waarin ze gehouden worden, uitleg gegeven wordt over hun gedrag, en ook de eieren uitgebroed worden. Ik doe dit voor de Colombiaanse overheidsinstelling Coralina en de NGO Trees & Reefs Foundation.

Waar nu alleen nog een enorm stuk wildernis ligt, moet in mei een mooie botanische tuin vol iguana’s, maar ook schildpadden, hagedissen, vogels en vlinders verrezen zijn. Dat betekent nog veel werk, zoals het plaatsen van een enorm hek, het planten van inheemse planten en bomen, het aanleggen van wandelpaden, het maken van al het informatiemateriaal etc. Met dat laatste ga ik me vooral bezighouden. Niet dat ik de ene groene tropische plant van de andere kan onderscheiden, of de ene kleine bruine hagedis van de andere, maar hee, ben bioloog, kan het vast leren! ;) De boeken met de flora en fauna liggen in ieder geval al klaar.

Voor mijn trouwe lezers regel ik natuurlijk korting, komt allen!

Hier verrijst een iguana park

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s