Providenciaalse beestenboel

Tussen al die grootse avonturen en spannende verhalen door, wil ik jullie graag even voorstellen aan mijn nieuwe familie. Naast mijn mama Estella, wordt mijn huis bewoond door drie honden, twee katten, en drie kattekes (en een miljoen muggen maar die ken ik niet bij naam).

We hebben Negra, een rustige dame met de respectabele leeftijd van dertien jaar.

Zij heeft een zoon genaamd Pechy, een stoere vent van drie jaar, die dankzij de verhouding van zijn moeder met een klein mannetje, een heel groot hoofd heeft, op een heel klein lijfje, met hele korte pootjes.

Dan is er vondeling Pecus, een spring-in-het-veld van zes maanden. Die het liefst plat op z’n buik, met alle poten uitgestrekt, op bed ligt te slapen.

In de kattenfamilie hebben we June, een dametje van slechts drie jaar oud, maar toch al twee keer mama. June is voornamelijk geïnteresseerd in eten, en natuurlijk in haar drie nieuwe babies.

June heeft uit een eerdere relatie een zoon van zo’n negen maanden oud, genaamd Tatu, een prachtige glanzende kater met witte voeten. Tatu is de rust zelve, zoals het een kater betaamt. Die trekt zich weinig aan van de beestenboel en slaapt overal doorheen.

June is drie weken geleden opnieuw moeder geworden, van drie prachtige kittens. Deze prullekes zitten nog verstopt in een doos achter een kast,omdat Pecus het spul toch vooral als speelgoed ziet.

De laatste tijd hebben we nog een trouwe bezoeker, die niet voor het hek weg te slaan is. Dat is buurman Whiskey. Een hond, maar ter grootte van een pony. Whiskey is stapelverliefd op oudje Negra. Deze liefde wordt wegens ernstige loopsheid beantwoord door cougar Negra. Zoon Pechy is het hier absoluut niet mee eens en bewaakt zijn moeder met zijn leven. Pechy kan zonder overdrijven onder Whiskey doorlopen maar gaat hem onbevreesd te lijf. Whiskey heeft overduidelijk nog nooit in de spiegel gekeken en is zowaar onder de indruk van het kleine mormel op z’n x-pootjes. Hij heeft blijkbaar ook niet door dat hij zo over het hek heen zou kunnen springen, of het waarschijnlijk met één gerichte karatepoot kapot zou kunnen slaan. Whiskey is eigenlijk best verlegen en blijft dus trouw voor het hek wachten op zijn grote liefde. Pecus begint ondertussen langzaam zijn mannelijkheid te ontdekken en probeert ook een slag te slaan bij Negra. Dit wordt door zowel Negra als Pechy niet op prijs gesteld en met luid gegrom beantwoord. June houdt zich ondertussen vooral bezig met haar nieuwe kroost en slaat nieuwsgierige Pecus in elkaar als hij te dichtbij komt. En Tatu, die slaat een pootje over zijn ogen, en slaapt rustig verder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s