Creatures of the night

Nachtaapjes zoek je, de naam zegt het al, ’s nachts. Het is de enige primatensoort die ervoor gekozen heeft in het donker te leven. Ze staan iets voor zes ’s avonds op (dan is het hier altijd donker) en gaan iets over vijf in de ochtend weer naar bed (dan komt het licht eraan). Ze leven in holen in de boom, in familieverband; vader, moeder, en één of twee kinderen. Als ze opstaan gaan ze op zoek naar insecten en vruchten, en hangen wat rond hoog in de bomen. Vader is hier degene die het zware werk verricht, hij sjouwt de hele dag met de baby op de rug rond, als deze nog te klein is om zelf te lopen, en geeft ‘em alleen aan moeder om te voeden. Ik heb ze gezien, de nachtaapjes, een familie van drie, maar voor een foto zitten ze wat hoog in de donkere bomen. Voor het volgen ben je vooral afhankelijk van het geluid van ritselende bladeren en vallende etensresten, wat dan weer regelmatig overstemd wordt door het oorverdovende lawaai van de kikkers.

Nou is het met jungle zo dat er heel veel leeft, maar dat je daar meestal zo goed als niks van ziet. Behalve de muggen natuurlijk, die laten zich in grote getale zien helaas. ’s Nachts daarentegen, zie je stiekem eigenlijk best veel. Naast de muggen dus, slapen die beesten dan werkelijk nooit, of werken ze in ploegendienst? De nachtelijke tochten hebben me ontzettend veel jeuk opgeleverd, maar ook een aantal bijzondere ontmoetingen.

Volgende week zal ik nog een heel stuk verder back to basic en uit m’n comfort zone gaan, en ben ik een aantal dagen van de wereld en in de jungle. Hopelijk tot snel :)

coole kikker
Kikker speelt dood
slang
Onechte koraalslang
kikker
Gifkikker
tarantula
Tarantula op de wc
Maluko Tanimboca
Tussendoor slapen in hangmat in de Maloca
koffie zetten op vuurtje
Koffie zetten op een vuurtje
Advertentie

6 gedachten over “Creatures of the night

    1. Ik heb het aangepast, nu moet het lukken. Al is het niet veel groter, ik heb de foto’s verkleind om ze te kunnen uploaden.
      Weet niet waarom het zo hoog is, deze heeft wel een soort van tweede verdieping, maar de punt is denk ik vooral voor de mooi, ik zal het eens navragen…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s