Bocas del Toro

Daar waar het leven relaxed is, deuren en fietsen zelfs ’s nachts niet op slot gaan, je elke avond ergens vanwege Ladies Night gratis (!) cocktails kunt drinken, en mannen de heg ‘knippen’ met een machete (maakt beduidend meer indruk dan een heggenschaar heren. Samen met de 24-uurs supermarkten iets  dat we mooi over kunnen nemen dacht ik zo).

Bocas del Toro is een archipel vlakbij de grens met Costa Rica, en slechts een bootritje door de Caribische zee van het Chiquita banaangebied op het vasteland, in de provincie genaamd Bocas del Toro. De archipel bestaat uit zes eilanden, waarvan het eiland Isla Colon het meest ontwikkeld en dichtstbevolkt is. Op dit eiland zit ik, in de hoofdstad van de archipel, ook genaamd Bocas del Toro (opgesomd, ik verblijf in Bocas del Toro, op Isla Colon, in Bocas del Toro, in Bocas del Toro, in Panama).

Na verhalen over extreme drankgelagen en tequila shots in je oog had ik de Chersonissos-hel verwacht. Maar nee, i like! De Cariben! Scheelt dat ik verblijf bij een gastgezin (met konijn genaamd Susana) en niet tussen de luidruchtige dronken backpackers. Het is hier uitermate relaxed, je kunt gaan en staan waar je wilt, ook midden in de nacht, heerlijk. Ik was stomverbaasd toen bleek dat ik geen sleutel nodig omdat er nooit iets op slot is. Wat een verschil met Panama City, waar je een hele sleutelbos nodig had voor alle deuren en hekwerken. Het minpuntje; de badkamer is een hokje in de tuin, heeft slechts enkele uren per dag water, en terwijl je je uiterste best doet om onder dat iele straaltje koud water je haren te wassen wordt je opgevreten door de muggen.

Het leven bestaat nu nog vooral uit studeren bij HablaYa en milkshakes nuttigen, maar ik verwacht binnenkort een cacaoplantage te gaan bezoeken (en chocola te gaan maken), dolfijnen te gaan spotten, en wat andere eilandjes te gaan bezoeken. Ik heb er al een avontuurlijke fietstocht opzitten langs het water. Komend weekend wordt hier een ware invasie vanuit Panama City verwacht, vanwege nieuwjaar. Ik ben benieuwd. Ik blijf nog even.

Bocas del Toro
eindelijk voetjes in de Caribische zee
huisgenootje Susana
Advertentie

3 gedachten over “Bocas del Toro

 1. Hola Susan. Met veel plezier je blogs gelezen! Ik begrijp dat jij ook alleen reist?
  In juli en augustus vorig jaar was ik in Ecuador en heb ik ook de Galápagos bezocht (8 dagen): prachtige ervaring!
  Op 6 juli vertrek ik naar Bogotá. Ik ga daar 1 week Spaans doen en logeer bij een gastgezin. 15 juli vlieg ik naar Cartagena, misschien ook een week Spaans, Parque Tayrona, en misschien met een boot naar Panama varen. Staat allemaal nog niet vast. Op 18 augustus vlieg ik vanuit Bogotá weer naar A’dam. Tips?
  Buen viaje!
  Saludos,
  Marijke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s