Op zoek…

Een van de leuke dingen van een blog is dat je kunt zien met welke zoektermen men op je blog terecht komt. Dit levert soms interessante inzichten op in wat de mens zoal bezighoudt. Zo werd er eens gezocht op het mysterieuze ‘stelen dominicanen de raven‘, en het dubieuze ‘ringenvoor penes‘. Ik zie zelf het verband met mijn blog nog niet helemaal.

Eentje die in verschillende bewoordingen terugkomt is ‘dikke billen‘. Het brengt de zoeker naar de Colombiaanse dikkebillenmier. Ik betwijfel of ‘ie daar blij mee is. Een tijdje heeft iemand intensief zitten zoeken op ‘hete naakte foto Malena‘. Dit leidde op mijn blog naar de schildpadjes in het Panamese dorpje Malena. Naakt zijn ze, maar heet? Wederom een teleurstelling vermoed ik. Laatst zocht iemand op ‘Curacao+lelijke+vrouw‘, ik ben nog steeds een beetje verbolgen over het feit dat dit naar mijn blog leidde…

WordPress.com - Google Chrome 27-6-2013 105515.bmp

Kijken we naar de top tien aller tijden, dan is er een duidelijke winnaar. ‘Suriname plaatjes‘ is de onbetwiste nummer 1 (en 2 t/m 4). Interessant, van de bijna twee jaar buitenland op deze blog was ik maar een week of drie in Suriname en bijzonder veel plaatjes heb ik er niet van, maar dit is overduidelijk waar de mens naar op zoek is. Als er fotografen onder mijn lezers zijn, ik zeg grijp je kans, het marktonderzoek is al gedaan, er is een grote behoefte aan plaatjes van Suriname! En als je dan toch in de buurt bent, Trinidad is ook goed idee.IMG_2087

Ook ik ben zoekende…Naar wat nu en zeker ook waar nu.
Echt schot zit er nog niet in mijn verlanglijstje. Mijn eigen zoektermen-top-tien bestaat momenteel uit iets in de trant van ‘vacature’, ‘baan’, ‘schrijven’, ‘groen’, ‘non-profit’, ‘natuur’ en ‘bioloog’. Op kille regenachtige dagen zoals deze aangevuld met ‘Caribisch eiland’ en ‘Colombia’. En ‘bachatafeestje’ voor de weekenden.

Ik heb moeite met het Nederland van nu. En dat zeg ik niet alleen omdat het eind juni is en ik dit schrijf met blauwe vingers, gekleed in dikke snowboardtrui en thermosokken. De sfeer is bedrukt, angstig, naar binnen gekeerd. Het gaat veranderen, daar ben ik van overtuigd. Het competitieve en agressieve marktdenken loopt op z’n einde en we gaan naar een samenleving van samenwerking en vertrouwen (zie hierover deze en andere afleveringen van Tegenlicht). Dat denk ik. Hoop ik. Geloof ik.

In al deze chaos probeer ik mijn pad te volgen, en al moet ik soms de rotonde vier keer rond voordat ik de juiste afslag heb, en brengen ook mijn zoektermen me soms op een dwaalspoor, uiteindelijk kom ik er wel. En die zomer ook!

Denk ik.

Ik bedoel, geloof ik! ;)

“Ik wilde immers alleen dat trachten te leven wat uit mijn binnenste opwelde. Waarom was dat zo moeilijk?” – Hermann Hesse (Demian)

IMG_0866

Advertentie

3 gedachten over “Op zoek…

 1. Hoi Susan,

  (na een deadline, ziek zijn en een vakantie, nu een nieuwe poging om mijn briljante reactie alsnog te geven ;))

  Waarop een website gevonden wordt, vind ik vaak opmerkelijk! Zo zijn er mensen op m’n site gekomen via: “piano spelen”, “bah vies de wereldbol kinder liet afval”, “mijn vrouw verlaat me” en “hoe kan ik gratis naar Brazilie” (dat laatste zou ik ook wel willen weten, dus hoe ze nou op mijn site komen? ;)) Vreemd…

  Maar serieus: ik kijk er wel vaak naar hoe ik zoekwoorden in mijn site/blog kan verbeteren, maar het maakt het schrijven van blogs wat krampachtig. Er zijn nu twee ondernemers die ik volg http://marketingforhippies.com/blog/ en http://paidtoexist.com/blog/ die schrijven over het volgen van je idealen en het verwoorden van jouw boodschap, en hoe je dat kan verwerken in je bedrijf of werk (en dus ook via zoekwoorden in je blog?) Misschien heb je er wat aan in het vinden van jouw weg. Ik ben er ook nog elke dag mee bezig :-)

  Groet,
  Fenanda

  Like

  1. Haha, ‘mijn vrouw verlaat me’ :) Ik geef toe dat ik de zoekwoorden vooral vermakelijk vind en ik me nog geen seconde verdiept heb in het gebruikmaken van zoekwoorden…Bedankt voor de tip, ik zal er zeker eens naar kijken en download de toolkit ‘as we speak’ ;)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s