Ik ga op reis en neem mee…

Ik ben weer weg. Onderweg naar de jungle. Met een koffer met wieltjes dit keer. Een koffer waar ik op moet zitten om het dicht te krijgen. Omdat ik uiteindelijk toch niet kon kiezen. En je hebt nooit genoeg zwarte hempjes toch? Hm. Maar goed, er zitten ook een aantal handige reisbenodigdheden in. Zoals natuurlijk m’n Waka, lamp en oplader op zonne-energie, maar daar heb ik eerder al alles over verteld. Maar ook:

 

Lush shampoo & conditioner

Deze ‘blokken’ van Lush waren een cadeau van mijn lieve collega’s en zijn heerlijk! Met 1 shampooblok doe je even lang als met 3 flessen, en ze gaan mooi niet lekken in je tas (hooguit smelten, daar kom ik binnenkort nog wel achter), ze ruiken heerlijk, de shampoo schuimt als een dolle, en je haar wordt mega-zacht. De producten van Lush zijn bovendien verpakkingsmateriaalloos, biologisch, vegetarisch, palmolievrij etc. etc.

De conditioner heeft als toepasselijk naam ‘Jungle’. Dit zegt Lush erover: Jungle heet Jungle om twee redenen. Ten eerste bevat het de soorten exotisch fruit en cacaoboter die mensen verwachten te vinden in de jungle. Mensen die er nooit geweest zijn dan, want degene die er wel waren weet dat je die er niet vindt, je vindt er muggen en veel takkenbossen. Hoe dan ook, als je haar maar goed zit.

Lush

 

Anti-alles jungleshirt

Dit shirt van Ayacucho belooft tegen alles te zijn; anti-nat, anti-stink, anti-insect, anti-UV, anti-vuil. Het is gemaakt van 95% bamboe en schijnt perfect te zijn voor de jungle. Ik ga het proberen. Het zit in ieder geval heerlijk! Ik heb er zelfs één kaki bloes voor ingeruild. Ze zijn namelijk bijna gratis in deze outlet.

Inmiddels heeft mijn eerste patacon er al een vlek ingemaakt, dus geheel vuilafstotend is het niet ;)

ayachucho dragonfly shirt

 

Hema-schrift

Dit oh zo handige schrift van de Hema (ik ga je missen…) met een plastic kaft met tig vakjes en een compleet dichtritsbaar mapje. Handig om al je briefjes in te bewaren, én natuurlijk je aantekeningen in te maken. Het mijne is opgeleukt met de tekeningen van mijn creatieve nichtjes, ook die kunnen in de vakjes!

schrift

 

Junglepakje

Hoewel mijn grote vriend Google onderstaande (links) verstaat onder ‘junglepakje heb ik (rechts dus) het enigszins bijgeschaafd om water, muggen en zon buiten te houden. Bovenstaand shirt is er onderdeel van, maar natuurlijk ook de beruchte Kaki bloes. Tip voor mensen die opgezadeld zijn met lange benen en een ‘outdoorbroek’ tot over de enkels zoeken, Fjällräven zoomt ze niet om zodat iedereen ze op maat kan maken, en de broeken zijn daardoor erg lang!
Onlangs bijgewerkt4

 

Ik ben nu even weg, vertrek morgenvroeg naar Leticia, naar de jungle dus, om al deze spullen te testen op hun jungleproofheid. Later meer hierover ;) Hasta luego!

 

Advertentie

Een gedachte over “Ik ga op reis en neem mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s