Verlanglijstje

De Sint is weer in het land. De tijd van schoen zetten en verlanglijstjes is aangebroken. Of de Sint één van zijn Pieten helemaal naar Congo stuurt voor mijn lijstje weet ik niet, dus voor de zekerheid maar via de wereldwijde snelweg.

Lieve Sint, in mijn slipper vindt u een wortel en wat hooi (en hoogstwaarschijnlijk een kakkerlak, mijn excuses), mocht u toch langskomen. En mijn verlanglijstje. Het is een greep uit een lange, steeds weer veranderende, lijst.

 • Spaans perfectioneren

  Op 1 januari 2012, in Bocas del Toro, had ik een goed voornemen. Dit jaar zou ik het C2 niveau in Spaans halen. Het is er nog niet helemaal van gekomen, ik hang nog ergens rond B2 niveau. Wat betekent dat ik me prima kan redden, maar een diepgaand gesprek over de zin van het leven er nog niet in zit. Nieuw voornemen voor 2013 dus.

 • Walvishaai ontmoeten

  Een reus die ik graag eens tegen zou willen komen in de open zee is de walvishaai. Deze gemiddeld acht meter lange vis, die geen walvis is, eet plankton, krill en kleine visjes. Hij is voor de mens geen bedreiging en wordt ook wel de vriendelijke reus genoemd. Al wil je een klap van z’n staart liever vermijden.

 • Trinidiaans leren koken

Nou ja, eigenlijk wil ik het gewoon eten. De doubles, roti, fry bake, callaloo, etc.  Trinididaans leren koken is dan één optie, ik heb natuurlijk niets voor niks een gigantisch en loodzwaar kookboek meegesleept uit Port of Spain. Een andere optie is een goedkoop Trinidadiaans restaurant vinden. Of een kokende Trinidadiaan ;)

 • Wijn proeven

Nu ik ingewijd ben in de geheimen van koffie, chocola en rum mist er nog iets. Wijn! Hoewel ik voornamelijk Bonusaanbiedingen en andere goedkope wijn nuttig is het zaak dat ik leer over het wel en wee van een wijngaard, over de kleur, geur en smaak van wijn, over fruitig of kruidig, zacht of stevig, bleek of vol.

 • Dolfijn ontmoeten

  Nog een zeewezen dat ik graag eens de vin zou schudden. De dolfijn staat al een eeuwigheid op de lijst. Een aantal keer was er de gelegenheid tot een onderwater-ontmoeting, maar was het een dolfijn die niet in volledige vrijheid koos voor deze ontmoeting. En dat is voor mij een voorwaarde.

 • De tango dansen in Buenos Aires

  In bijbehorende rode jurk. Ook dat staat al een tijdje op de lijst. Bachata is vooralsnog favoriet maar ooit word ik fanatiek tangodanser. Dit leer je natuurlijk niet 1-2-3. Zou ik er een tijdje moeten blijven. Kan ik het mooi combineren met Spaans leren. Jammer van dat onverstaanbare accent.

 • Montevideo bezoeken

  Buenos Aires gaat in een moeite door met de volgende wens: Montevideo bezoeken. Ik weet niet precies waarom, maar ik denk dat ik Montevideo een fijne stad ga vinden.

 • Promoveren

Ja, later als ik groot ben zou ik graag nog eens promoveren zeg ik altijd al. Ik heb een romantisch idee van promoveren. Het is iets voor wijze mensen, die uren, dagen, weken, maanden, jaren onder een boom hebben zitten filosoferen over het leven. Zou ik ondertussen groot en wijs genoeg zijn?

 • Varen

Ooit mocht ik zeven dagen op een catamaran vertoeven, tijdens mijn Galapagos cruise. Sindsdien droom ik van meer, verder, langer varen. Ok, de helse ferry trip van San Andres naar Providencia temperde dat enthousiasme wat, maar met de juiste boot, en de juiste dosis pillen, wil ik het graag weer proberen. De zee fascineert me, de zee trekt me. Logisch, ben immers Vis. Aangezien er nog zeker vijfentwintig eilandjes op m’n wensenlijstje staan zou een Caribische cruise natuurlijk ideaal zijn.

 • Geschilderd worden

Dat klinkt misschien een beetje ego-tripperig, maar ik vind het zo romantisch, geschilderd worden terwijl je uren stil op een (rode) sofa moet blijven zitten. 

 • Zen zijn

Ooit ben ik zen. De rust zelve. Volledig één met het universum. Met een leeg hoofd, geen gedachten, geen wensen. Voorlopig heb ik zelfs het geduld voor een complete zonnegroet niet en ben tijdens het tellen van de ademhaling bij ‘drie’ de tel al kwijt, en bezig met het bedenken wat ik ga eten of wat ik nog allemaal wil zien in de wereld. Nee, zen is het nog niet. Wellicht moet ik me eens à la Eat, Pray, Love een aantal maanden opsluiten in een ashram in India. India, hmm, daar hebben ze ook heel lekker eten…

 • Chocola

  Lieve Sint,  mocht u of uw Pieten nog langskomen, chocoladeletters zijn altijd goed. Ik neem aan dat u al mijn doopnamen kent?

Advertentie

8 gedachten over “Verlanglijstje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s