Nieuwe ronde, nieuwe kansen; 2014

“2012 was een vreselijk jaar. En 2013 wordt nog erger.” Met die mededeling in de krant begon 2013 voor mij. Nou was 2012 allesbehalve een vreselijk jaar, maar 2013, nee, dat was niet om over naar huis te schrijven. Met als grote klapper, drie dagen voor het einde van het jaar, het overlijden van harige huisgenoot.

Het nieuwe jaar begon dus met verdriet, maar inmiddels heb ik er het volste vertrouwen in dat 2014 beduidend beter wordt dan zijn voorganger. In de eerste plaats wordt er gewerkt aan een belangrijk puntje op het verlanglijstje. Eentje in de categorie ‘voor later als ik groot ben’; promoveren. (Voor de geïnteresseerden, het onderwerp is iets in de trant van dit, en dit.) Is het nu al later? Ben ik groot genoeg?paspoort

Het nieuwe jaar begint ook met een maagdelijk nieuw paspoort. Zaak om stempels te gaan sparen. In 2013 kwam ik niet verder dan drie dagen België, maar daar komt dit jaar zeker verandering in. Plannen genoeg, alleen nog even concreet maken ;)

JamaicaBlackbilledStreamertailHummingbird2

Dit staat vast. Een weekje bruiloftsbezoek in mei, met familie. De voorbereidingen zijn al in volle gang.Het Rumeiland van Simon Vestdijk wordt het strandboek, en het lijstje ‘must-sees’ is in de maak.

In ieder geval de kolibries in het Rocklands Bird Sanctuary. Natuurlijk ook hét vroegere piratennest, “the richest and wickedest city in the world”: Port Royal. Het door micro-organismen genaamd dinoflagellaten oplichtende water van het Lumnious Lagoon. En niet te vergeten; de rumkennis én collectie uitbreiden bij de Appleton Estate Rum Distilleerderij.

beach

Santiago de Compostela

Staat nog op het lijstje. Sinds het zien van The Way krijg ik het maar moeilijk uit mijn hoofd. De Via de la Plata, vanaf Sevilla, is momenteel favoriet. Ik ben alleen niet zo sportief. En niet in het bezit van sneldrogende lichtgewicht kleding noch wandelschoenen. Ik hou ook helemaal niet van het lopen met een rugzak. Maar toch. Pelgrimeren. Reflecteren. Mediteren. Contempleren. In de lente? Nazomer? Eerst maar eens die wandelschoenen!

schoenen

Gran Canaria

Zit ook in mijn hoofd. Want een eiland. En warm. En Spaans. Bovendien kun je er een oefencamino lopen, in drie dagen het eiland over. Misschien ben ik dan wel voorgoed genezen en camino-vrij. Kan ik het weer gewoon bij films houden. En hangmatten.

Santiago Gran Canaria

Overwinteren

Promoveren kan ook prima daar waar het warm is dacht ik zo, dus voor komende herfst/winter kan er weer gewerkt worden aan een long-stay in de tropen. Bij de nachtaapjes in de Colombiaanse Amazone? Of toch maar weer een eiland? Ik weet het nog niet. En hou me aanbevolen voor tropische werken-tegen-kost-en-inwoning natuurbeschermingsprojecten!

Nachtaapjes

Advertentie

8 gedachten over “Nieuwe ronde, nieuwe kansen; 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s