Walk of Wisdom

pelgrimsveter Walk of WisdomHet begon met The Way. Ik wil de Camino lopen! Toen bleek er eentje dichter in de buurt te zijn. Is dat dan niet een logisch begin? Het startpakket voor deze 136 kilometer lange eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen is binnen.
De Walk of Wisdom is de eerste pelgrimsroute ter wereld die onafhankelijk is van een religie en draait om de wijsheid van het leven: de ervaring. Een pelgrimage die de oude levensvragen wil verbinden met moderne thema’s: de zoektocht naar authenticiteit en de collectieve uitdaging om met miljarden mensen samen te leven op één planeet. Keuzes die ieder van ons afzonderlijk maakt, beïnvloeden het geheel en het geheel beïnvloedt ieder van ons afzonderlijk.

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.” – Jane Goodall

Iedere pelgrim krijgt een speld met het icoon van de route: Pelgrim. Dit icoon symboliseert dat alle mensen ‘zaailingen van de aarde zijn’ met ieder een eigen, unieke kiemkracht. Hiermee wordt ook opgeroepen tot medeverantwoordelijkheid voor de schepping. Er wordt je dan ook gevraagd om, als klein gebaar om stil te staan bij deze grote gedachte, tijdens de route zwerfafval op te rapen.

Daarnaast ontvang je een pelgrimsveter; een leren veter met een metalen vogelringetje met je inschrijfnummer en jaartal. Deze veter is je pelgrimspaspoort en hieraan verzamel je vogelringetjes met de naam van elk van de elf gemeenten waar je doorkomt. Samen vormen ze een bewijs dat je de hele route hebt gelopen.

Nu alleen nog even lopen.
Ga pelgrim ga…

DSC03193de route Walk of Wisdom

Advertentie

6 gedachten over “Walk of Wisdom

  1. Ik word helemaal enthousiaste van dit blog. Ik wist niet dat er zoiets bestond als The walk of wisdom. Ik ga het zeker uitchecken. Lijkt me gaaf om te doen. Jij succes met je pelgrimage. Ik blijf je volgen.😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s