Liebster Light

Drie keer is scheepsrecht. Wegens een aversie tegen kettingbrieven, en het feit dat het beantwoorden van elf vragen en stellen van elf nieuwe vragen een soort van examenstress bij me oproept, liet ik ‘em eerder al eens voorbij gaan. De Liebster Award, een online award die (startende) bloggers de mogelijkheid geeft wat meer van zichzelf en hun blog te laten zien. Maar Travellin vroeg het zo lief ;), bedankt Linda! En ik ben bang voor vijftien jaar ongeluk of iets dergelijks.liebster-award1

Nou is het ook nog eens zo dat mijn aandachtsspanne nogal beperkt is, dus, eigenwijs als ik ben, pas ik de spelregels even aan. In het kader van mijn levensfilosofie ‘less is more‘ (niet te verwarren met luiheid natuurlijk) beantwoord ik vijf van de gestelde vragen, en stel ik vijf nieuwe vragen. Liebster Light, zeg maar.

Van welk liedje krijg jij onmiddellijk vakantiekriebels?

Ik luister eigenlijk vrijwel alleen maar naar Latin muziek (met name bachata) dus verkeer in een soort constante vakantiestemming. Maar er zijn natuurlijk een heleboel liedjes die je meteen terugbrengen naar een bepaalde plek. Zo werd ‘Se acabo lo bonito‘ gedraaid in elke winkel, bus en bar tijdens mijn Dominicaanse periode in 2009. En deze ‘chutney soca‘ werd grijsgedraaid op Trinidad in 2012:

Met welke beroemdheid zou jij op reis willen en waarom?

Oeh. Dan wil ik wel graag even terug in de tijd en een stukje met Charles Darwin meevaren op de Beagle. Om hem uit te vragen over zijn ideeën en ervaringen. Wel neem ik een flinke pot zeeziektepillen mee uit deze tijd aangezien ik niet al te goede ervaringen heb met golven en boten. En een koffer vol blikgroente en pasta zodat ik de schildpadden met rust kan laten. Columbus en enkele piraten kwamen ook nog even in me op, maar dan vliegen de kanonskogels me misschien om de oren en dat hoeft van mij niet zo. Hebben we het over deze tijd dan lijkt Redmond O’Hanlon me een interessante reisgenoot, die dan de hele dag door verhalen mag vertellen.

beagle

Wat is je favoriete stek in Nederland?

De Hemel uiteraard! Ligt die in Nederland? Jawel, lekker dichtbij huis, bierbrouwerij De Hemel in Nijmegen. Heerlijke biertjes, op een prachtige historische plek in hartje centrum. Een andere favoriete stek is natuurlijk mijn eigen hangmat, nog dichterbij.

Welke bestemming heeft jou het meest verwonderd?

Dat zal Trinidad zijn. Ik beschrijf het hier al, ik zag er een beetje tegenop van tevoren, er was me niet een bijster rooskleurig beeld voorgeschoteld, zowel in Tobago als in de media; druk, hectisch, gewelddadig, onvriendelijk etc. Ik moest er toch heen voor mijn vlucht naar Guyana en dacht snel verder te vliegen. Uiteindelijk werd het meer dan een week van hardcore sightseeing. Zo vreselijk veel te zien, aan zowel natuur als cultuur, zo’n lieve mensen, en niet te vergeten, zoveel ont-zet-tend lekker eten!

In hoeverre houd jij bij het kiezen van je reis rekening met duurzaamheid?

Een lastige. Vliegen gaat natuurlijk niet bijzonder goed samen met duurzaamheid. En ik hou van vliegen. En bussen. Van onderweg zijn eigenlijk. Zelfs in de auto, ook al heb ik zelf geen rijbewijs. Qua vliegen compenseer ik, als het kan, voor CO2 uitstoot.

Onderweg sponsor ik natuurlijk de vegetarische/biologische restaurantjes (al kan dat wel eens betekenen dat je een zoutloze pizza met bruine bonen erop te eten krijgt), bezoek ik graag ‘groene’ projecten, zoals bijvoorbeeld deze biologische cacaoplantage en dit prachtige plekje in Panama, doe ik vrijwilligerswerk, zoals bij de uiterst sympathieke organisatie SOS Tobago en het wildlife opvangcentrum in Thailand, en probeer ik eventuele tours zo te kiezen dat het geld terechtkomt bij bijvoorbeeld natuurbescherming, of het project zelf, en ik er geen ongewenste activiteiten mee sponsor zoals het houden van wilde dieren in gevangenschap ter vermaak van toeristen.

Wat op mij veel indruk heeft gemaakt onderweg is het afval. Plastic vooral. Overal drijven, vliegen, hangen plastic zakjes… Ik probeer dan ook zo weinig mogelijk plastic zakjes aan te nemen (lukt niet altijd even goed), koop niet van die mini zakjes water en vul flesjes bij waar het kan. Maar ik geef toe, het blijft een lastige gewetenskwestie, de combinatie fernweh/duurzaamheid.

Oh, ik sponsor lokale rumfabrieken! Is dat duurzaam? ;)

Joy

En de winnaar is….

Aan mij de eer om nieuwe genomineerden voor te stellen. En nieuwe vragen te stellen. In het kader van de Light Versie één genomineerde en vijf vragen. Deze vragen wil ik graag stellen aan Rosanne, die net een paar dagen onderweg is en en nu ergens door IJsland/Canada zwerft. Haar blog kwam ik pasgeleden tegen door de leuke interviews van Backpackgek. Ben benieuwd naar haar antwoorden!

1. Als je behalve in ruimte ook in tijd zou kunnen reizen, waar en in welke tijd zou je dan eens een kijkje willen nemen?

2. Welke film en/of boek en/of liedje brengt je vanuit je luie stoel naar een andere plek op aarde. Waar en waarom?

3. Wat voor soort posts/informatie lees je het liefst op andermans blog?

4. Waar verheug je je het meeste op en waar zie je het meeste tegenop/ben je bang voor deze reis?

5. Met welke bizarre zoektermen zijn mensen wel eens op je blog terechtgekomen?

 

Voor de volledige (niet-light) versie heb ik nog 6 vragen van Linda in de aanbieding!

6. Is er een land waar je absoluut niet naar toe wilt?
7. Als je een Lonely Planet gids zou mogen maken, welke zou het worden?
8. Als je iemand een vakantie cadeau mag doen, wie wordt de gelukkige en waarom?
9. Wat is je leukste blogpost?
10.Waar haal jij je reisinspiratie voor je eigen vakantie vandaan?
11.Verrassingsvraag: is er een vraag die je graag wilt toevoegen en beantwoorden?

Advertentie

2 gedachten over “Liebster Light

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s