Top 2016

Met 2016 achter de rug is het weer tijd voor een korte terugblik…

Het bleek het jaar dat Europa eindelijk op de kaart gezet werd hier, met Gibraltar, Spanje en, home sweet home, Nederland.

Het bleek ook een wandeljaar, dat moge duidelijk zijn. Met de 1006 kilometer van de Via de la Plata naar Santiago de Compostela, plus de 136 van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen, en mijn eerste Nacht van de Vluchteling, heb ik de #wandel1000kmin2016-uitdaging ruim gehaald. Dat zal dit jaar waarschijnlijk niet gebeuren. Alhoewel…vanaf september volgt er weer een tussen-contracten-periode…de Camino Mozárabe of Camino de Levante?

Wat?

De meeste berichten van 2016 gingen dan ook over de twee pelgrimstochten en vullen de top 9 van meest gelezen berichten. Alleen dappere dame, kunstenares en wetenschapster Maria Sibylla Merian heeft zich nog net in de top 10 weten te wurmen, dat doet me deugd. Wat de Via de la Plata betreft staat het bericht vanuit het prachtige Cáceres, backpacker of pelgrim, op eenzame hoogte, terwijl de dramatische nacht in de albergue niet velen wist te bekoren. Mij ook niet.

img_0572IMG_0663.JPGmarkering walk of wisdom

Waar?

Ik kreeg behalve landgenoten vooral Amerikanen, Belgen en Surinamers op bezoek, maar ook de mysterieuze trouwe bezoeker uit Aruba is er nog!

statistieken-weg-wordpress-com-google-chrome-2-1-2017-183919-bmp

Waarom?

De zoektermen maken duidelijk dat men ook in 2016 weer vooral op zoek is naar Surinaamse plaatjes (nog altijd een gat in de markt dus, beste fotografen), maar ook Surinaamse platjes, en het Frans-Guyana Duivelseiland. Vreemd genoeg waren nu de Colombia ’10 plaatjes enorm in trek, die ik toch niet voor niks een beetje heb weggestopt. Gelukkig was er iemand met behoefte aan een sherrykuurtje afgelopen jaar, zo kwam Sherry de la Frontera tenminste ook nog eens in beeld. En een liefhebber van de witte kakkerlak, ik zeg hoera!

congo

Leuk dat jullie langskwamen afgelopen jaar, komend jaar weer? De komende maanden zal hier waarschijnlijk niet zo heel veel gebeuren, maar gelukkig is er nog genoeg ouwe zut om te lezen, ik zet de koffie alvast klaar! Wat dacht je van het mínst gelezen bericht van 2016, dat over de Gibraltarese apen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s